Error Loading A Save On 0.7.51

Discussion in 'Fixed' started by nosirface, May 19, 2017.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. nosirface

    nosirface New Member

    Joined:
    May 13, 2017
    So when I tried to go back and load a save it gave me the error #1074
    Anything I can do? Going to switch back to 0.7.50 to see if it persists.
    Thanks! Screenshot (46).png Screenshot (47).png
     
  2. nosirface

    nosirface New Member

    Joined:
    May 13, 2017
    When I tired it on 0.7.50 it gave me Error #1069
    :|
    Thank goodness this was a relatively new char, but still.
     
  3. nosirface

    nosirface New Member

    Joined:
    May 13, 2017
    Welp, I now have 2 saves that are doing this, both happened on Tarkus. (Possibly a coincidence but still.)
     
  4. Dorkulon

    Dorkulon Well-Known Member

    Joined:
    Sep 10, 2015
    Same here; save file attached.
     

    Attached Files:

  5. Jacques00

    Jacques00 Well-Known Member
    Moderator

    Joined:
    Aug 26, 2015
    Please post your save file for testing.
     
  6. Dorkulon

    Dorkulon Well-Known Member

    Joined:
    Sep 10, 2015
    Loading a good save, and immediately saving it back out - with no intermediate actions - triggers the bad behavior. Tried starting a new game in 51 as well, saving at the first opportunity, and then loading that save; it also spews 1074s.
     
  7. nosirface

    nosirface New Member

    Joined:
    May 13, 2017
    I think I found them (maybe) so here ya go. Thanks!
     

    Attached Files:

  8. Jacques00

    Jacques00 Well-Known Member
    Moderator

    Joined:
    Aug 26, 2015
    Yes, it seems I had set up one of the character variables incorrectly. I highly advise not to save a game using this version. There will be a non-retroactive fix for it in the next release. Loading and playing should be fine, but if you save with this version, then reload the file, it will produce the error and fail to load. I recommend trying to save the game in the next version.

    Be sure to have backups of your original saves and don't overwrite any save games from this version of the game.

    Apologies for the inconvenience.
     
    #8 Jacques00, May 19, 2017
    Last edited: May 19, 2017
    nosirface likes this.
  9. gerfunk

    gerfunk New Member

    Joined:
    May 19, 2017
    Is there any way to repair save files created in the new version?
     
  10. Jacques00

    Jacques00 Well-Known Member
    Moderator

    Joined:
    Aug 26, 2015
    There may be a way, but my experience in doing that is iffy, so to avoid an additional mistake, I would recommend just waiting until the next release to make saves from.

    If it is urgent though, and you really need a fix, I will suggest: for an unofficial user-end way to possibly fix your save file, if you have a save editor, try going into each saved character array and deleting any "sstdList" variable that has been saved in them. I know .sol files can be edited, but I am unsure about .tits save files. I am also unsure if the variable will actually show up at all, but that's what is causing the issue.

    Again, the problem should be already remedied in next release, but any and all files saved with this current release will bug the save file with that variable.
     
    #10 Jacques00, May 19, 2017
    Last edited: May 19, 2017
Thread Status:
Not open for further replies.